Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Град Пирот је у самом врху када је реч о издвајањима за броје програме који за циљ имају смањење незапослености

Ненад Петровић, руководилац Савета за запошљавање Града Пирота казао је за Пиротске вести да је у току велики број конкурса намењен обукама, јавним радовима, запошљавању, стручној пракси и позвао наше суграђане да се у што већем броју јаве и остваре бројне олакшице које је омогућила Градска управа Пирот. 

-У овој години смо најпре расписали позив за јавне набавке, одзив је добар и ја се надам да ће ова мера бити успешно реализована и као протеклих година. У току је и јавни позив за стручну праксу који је отворен до 4. априла и ја позивам све послодавце који имају потребу за радном снагу као и лица која су завршила школовање а немају стручну праксу да се пријаве. Буџет за ову годину за јавне радове је око пет милиона динара, планирамо да ангажујемо око 45 лица, за програм стручне праксе имамо буџет од осам милиона динара, планирамо да ангажујемо 29 волонтера приправника, 20 са високом, пет са вишом и четири са средњом стручном спремом-каже Петровић за Пиротске вести.

По његовим речима, Град Пирот ће са 600.000 динара финансирати и обуке за возаче са Д и Е категоријом који су  дефицитарни у нашем граду.

-Ове обуке ће се реализовати преко ЗИП центра за младе. Предали смо и захтев за самозапошљавање, ових дана очекујемо одговор државе и надам се да ћемо крајем априла имати објављен позив, у плану је да се доделе 33 субвенције од по 300.000 динара, Град Пирот је издвојио 5 милиона динара за ову меру и држава треба да учествује са 4.7 милиона динара. За лица са инвалидитетом овај износ је нешто већи и износи 330.000 динара. Укупно ће за све програме бити издвојено преко 25 милиона динара. Град Пирот веома озбиљно приступа овој проблематици па је Град Пирот по издвајањима за решавање незапослености у самом врху и много испред многих већих градова-каже Петровић.   

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine