Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У складу са својим плановима у циљу подизања квалитета енергетске ефикасности и заштите животне средине град Пирот се може похвалити да успешно реализује своју стратегију и да, већ од наредне недеље, неће бити објекта, који је под његовом ингеренцијом, а да користи скупо гориво са негативним утицајем на животну средину. И по томе, као и многим другим стварима, Пирот ће бити јединствен у Србији. Ових дана почели су радови на уградњи котла на пелет у Дечјем вртићу “Црвенкапа”, као једино преосталом објекту, који је користио неадекватан енергент.

Према речима енергентског менаџера града Пирота, Бојана Ивковића, уградњу котла на пелет град Пирот реализује у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине. Укупна вредност инвестиције је око 1,6 милиона динара. Министарство је определило 800.000 динара, а преостала средства су из буџета града.

“Ове среде почела је монтажа котла и према речима надзорног органа очекујемо да почетком идуће недеље почне његова употреба. На тај начин Пирот постаје прва локална самоуправа у Србији која у свим објектима под својом ингеренцијом не користи ни лож уље, ни дизел, ни мазут. Објекти се загревају на биомасу, или су прикључени на даљинско грејање које користи природни гас, и тиме смо доста учинили да у сегменту заштите животне средине, пре свега квалитета ваздуха, направимо значајан искорак” – изјавио је Ивковић.   

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine