Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић каже да је Градска топлана спремна за предстојећу грејну сезону, извршен је ремонт, проверена опрема, има одређене количине мазута и предстоји јавна набавка за снабдевање гасом. Он је подсетио да у последњих 7 или 8 година цена грејања није мењана односно корекција је била минимална док су градови у окружењу повећавали цену грејања за 40 па  50%. Он је најавио да ће предлог корекције цене грејања уследити након још једне анализе са Градском топланом и да ће корекција бити највероватније бити за 12,5%.

„ Ми сигурно нећемо ићи са таквим повећањем цене каква је била у другим градовима 40 па и 50%, предложићемо корекцију цене онолико колико је према  нашој Градској топлани повећана цена гаса. Видите и из медија да је гас поскупео да је мазут још скупљи али ми ћемо направити један баланс између предложене висине повећања цена топлотне енергије и субвенције које ћемо издвојити из градског буџета да та повећања не буду превелика“ – поручио је градоначелник Пирота.  Он додаје да је и цена огревног дрвета повећана за чак 100% и да ће цена вероватно бити и већа у наредном периоду и зато се припремају мере како да се  и у тој области најугроженијим становницима помогне. „ Морамо да видимо како да направимо залихе дрвне масе и да помогнемо најугроженијим лицима“ рекао је градоначелник Пирота мр Владан Васић.

„Мислим да ће предлог за повећање цене, а направићемо још једну анализу са људима из Топлане, бити за 12,5% то је тај доњи минимум који ће омогућити Топлани да ради нормално уколико снабдевач гаса има довољно гаса и снабдева се такође нормално. Отприлике је толико најављено повећање цена од стране државе продавцима гаса и нећемо ићи више од тога а анализираћемо могућности нашег буџета да видимо колико можемо да субвенционишемо Топлану“ – каже, градоначелник Пирота мр Владан Васић. Он додаје да је за Градску топлану добро то што следеће године излази из кредита КФW – а, без којег не бисмо имали енергану Сењак, све оне топловоде и подстанице и не бисмо могли да управљамо грејањем, оним системом који смо ми урадили пре десетак и више година. Сада имамо и систем који може да анализира температуру у подстаницама, радићемо на томе да свакој подстаници појединачно смањујемо температуру у случајевима  када  има прегревања у појединим зградама. У сваком случају следеће године се излаз из кредита и биће лакше функционисање Градске топлане. Уколико остваримо пројекат јавно – приватног партнерства да пређемо на биомасу  сигурно да ћемо лакше функционисати што се тиче енергената, мада је и биомаса много поскупела“, каже градоначелник Васић.   

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Електронско подношење захтева

ПОПИС СТАНОВНИШТВА 2022

ИНФО ЦЕНТАР

ИНФО ЦЕНТАР ПИРОТ
010 305 508

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine